היסטוריה ותרבות: הלחם קיים כבר מאות שנים ומהווה חלק בלתי נפרד מהתרבות הגאורגית. מקורו באזור הכפרי, שם נהגו לאפות אותו בתנורי לבנים מסורתיים. הפורי היה נאכל טרי עם ארוחות, שימש כמלווה למאפים אחרים ואף הוגש כמנחה בטקסים דתיים. אפשר להשיג את הלחם הפורי כשר, בארוחות אצלינו במלון ג'נסיס
ייצור:
תהליך הכנת לחם פורי פשוט יחסית ודורש רק מספר מצרכים בסיסיים: קמח, שמרים, מים ומלח. הבצק לוש עד לקבלת מרקם אחיד, מחלקים אותו לכדורים ומותחים אותם לצורת אליפסה ארוכה ודקה. לאחר מכן, אופים את הפורי בתנור חם עד להזהבה.
סוגים:
קיימים מספר סוגים של לחם פורי, ביניהם:
- שוtis Puri: לחם פורי קלאסי בצורת אליפסה ארוכה.
- Lobiani: לחם פורי ממולא בתערובת שעועית ותבלינים.
- Khachapuri: לחם פורי ממולא בגבינה.
- Pkhali: לחם פורי ממולא בתערובת ירקות קצוצים ואגוזים.
לסיכום:
לחם פורי הוא מאפה גאורגי אהוב בעל היסטוריה ותרבות עשירה. טעמו הייחודי, מרקמו הפריך וצורתו האופיינית הופכים אותו לתוספת נהדרת לכל ארוחה.