חצ'פורי חינקלי ומה שביניהם: קבלו הצצה למטבח הגאורגי

כולנו שמענו על האוכל הגאורגי, שהוא כבר לעצמו מהווה סיבה מיוחדת לבקר במדינה זו. מנות רבות הפכו לבינלאומיות. גם אם אינך אוהב אטרקציות, אלא פשוט נהנה מהמאכלים מקומיים, אתה יכול לומר שלא סתם הגעת לכאן - הכנו בעבורכם רשימת מאכלים המקומיים הכשרים למהדרין

את המאכלים הבאים ניתן לסעוד במקומות הבאים

טבליסי:

מלון הכשר ג'נסיס – מסעדת מענדי'ס

בטומי

מענדיס בטומי/בית חבד – קינג סלומון – מסעדת ירושלים

Khinkali Restaurant Aragvi
חינקלי

חינקלי – הן כופתאות עשויות בצק, שנחשבות לאחד המאכלים הלאומיים של גאורגיה. באזורים שונים בגאורגיה מכינים חינקלי עם מילויים שונים, כאשר בין הפופולאריים שבהם הם בשר בקר או טלה, גבינות, פטריות או מחית תפוחי אדמה.

IMG 20240105 WA0029
חצ'פורי

חצ'פורי – חמישה סוגי חצ'פורי נהוגים בגאורגיה: אימֶרוּלי חצ'פורי הוא עגול ושטוח, סגור, ממולא בגבינה ואפוי או מטוגן. הוא מוגש בדרך כלל פרוס למשולשים, כמו פיצה. מֶגרוּלי חצ'פורי הוא כמו הקודם, בתוספת ביצה מלמעלה. אצ'רוּלי הוא ארוחה שלמה: עשוי מבצק שמרים ואפוי בתנור, צורתו כסירה והוא פתוח מלמעלה, חושף לראווה את הגבינה, ביצה עין וכמות מסחרית של חמאה.

1280px Shoti gorgian bread
שותי

שותי – זהו לחם גאורגי מוארך העשוי מחיטה מלאה ומעוצב בצורה של סירת קנו.

Pan armenio en el mercado de Yerevan.jpeg
לוואשי

לוואשי – הלחם העגול והמסורתי.

Fluffy Poori.JPG
פורי

פורי – לחם עגול שנאפה בתנור אבן , בכפרים תמיד תמצאו תנור אבן מרהיב ביופיו טעם הלחם נהיה מעושן ומיוחד. (ניתן להביא שמרים מהארץ, להדליק את האש בתנור ובכך להפוך את המאכל לכשר)

Kharcho meat soup
חרצ'ו

חרצ'ו – מרק בשר הידוע בסמיכותו, המכיל שלל ירקות, קוביות בשר בקר ושפע של עשבי תיבול. המרק שנודע בסגולות המרפא שלו נחשב לאחד המאכלים המיוחדים ביותר. את מרק השצ'מדי בעל הטעם החמוץ-מתוק נוהגים ללגום בגאורגיה גם בקיץ.

תגובות

כתיבת תגובה