חוגגים את חג השבועות בנוסח גאורגי

חג השבועות, הנחגג 50 יום לאחר חג הפסח, הוא אחד החגים החשובים ביותר ביהדות. הוא מסמל את מתן תורה בהר סיני ואת ברית ה' עם עם ישראל. חג השבועות הוא גם חג של חגיגת החלב והיבול, ולכן נהוג לאכול מאכלים חלביים רבים בחג זה.

הקהילה היהודית בגאורגית ידועה במטבח העשיר והטעים שלה, המשלב השפעות מהמזרח התיכון, רוסיה ואירופה. בחג השבועות, נהוג לאכול מאכלים גאורגיים מסורתיים רבים, ביניהם:

חצ'פורי: מאפה גבינה בצק פריך ממולא בתערובת גבינה, ביצים וירקות.

1000162597
חצ'פורי

חִינקַלי: כיסוני בצק ממולאים בגבינות.

1000162608
חִינקַלי

פחצ'ה: מאפה בצק עלים הממולא בדרך כלל בבשר טחון, אך בחג השבעות היהודים ממלאים אותו בגבינות ושמנת.

חצ'אפורי אג'ארי: מאפה בצק פריך בצורת סירה ממולא בתערובת גבינה, חמאה וביצה.

1000162598
חצ'אפורי אג'ארי

לוּבּיאנִי: מאפה בצק פריך ממולא בחמאה, בצל, תבלינים ועשבי תיבול.

צ'קמרולי: רוטב אגוזים פיקנטי עם שום, כוסברה ופלפל חריף.

חצ'וֹנֶנֶלִי: סלט חצילים קלויים עם אגוזים, רוטב רימונים ותבלינים.

בנוסף, נהוג להגיש בחג השבועות גבינות גאורגיות מסורתיות, ירקות טריים, פירות ויין גאורגי.

טיפים להכנת מאכלים גאורגיים:

  • השתמשו בחומרי גלם טריים ואיכותיים.
  • תבלו את המאכלים בנדיבות בתבלינים גאורגיים מסורתיים, כמו כוסברה, כמון, פלפל אדום חריף ופלפל שחור.
  • השתמשו בבצק פריך או בצק עלים איכותי.
  • אפו את המאפים בתנור שחומם מראש לחום גבוה.
  • הגישו את המאכלים חמים עם ירקות טריים, פירות ויין גאורגי.

חג שבועות שמח!

תגובות

כתיבת תגובה